dijous, 28 de febrer del 2008

POLÍTICA ECONÒMICA


A vegades crec realment que la clase dirigent de la nostra empresa es pensa que la resta de socis minoritaris som poc més que estúpids o cegs. Segurament, sí que deu haber alguns accionistes ignorants, retrògrads o involucionistes que encara són capaços de creure's les burrades que s'arriben a escoltar aquests dies pels "mitjans de desinformació" televisius, però aquells que tenim un mínim de enteniment (o si més no creiem tenir-lo) estem patint aquestes eleccions a la Direcció com una grip o un costipat que semblava que ja acabava però que mai no acava de fer net.

Es pot dir "Debats" al que se suposa que estan fent de cara al incomprès co-soci? Debatre és tractar un tema escoltant i exposant el que cada participant al debat vol donar a conèixer, i discutir-ho d'una manera raonable i constructiva. Avui dia, però, sembla que el significat d'aquesta paraula ha canviat. Ara sembla ser, que debatre és dir tot el que se suposa que volen escoltar els oients del que faran si arriben al poder i, entre promesa i promesa, dedicar-se a exposar tot el que ha fet, fa o farà malament el contrincant.

I quan els entrevisten per separat? Allò sí que és digne de la "13, Rue del Percebe". Tan se val el que els hi preguntin, ells només contesten el que volen. És com si jo em presentés a una entrevista de feina i em preguntessim:

"- I vosté, quins estudis te al seu curriculum?
- M'encanta que em faci aquesta pregunta. La societat avui dia ha creat una situació de constant compentència que afecta molt a l'hora de determinar quins punts d'evaluació serien adequats per definir corrrectament el nivell necessari de coneixements en comparació a la importància que hom creu és dona a l'experiència i..."

No crec que em donessin la feina, ... però el pitjor és que un dels dos monigots que estem veien cinc-centes vegades al dia sí serà el nostre màxim dirigent!!! Em fa posar els pèls de punta!

Per què, què canviarà per nosaltres el dia 10 de març? Tindrem un sou més alt? Recuperarem el valor perdut del líquid que se'ns escola dia a dia del nostre disponible? Acabarem d'amortitzar els préstecs que tenim per la compra d'immobilitzat? Ens costarà menys l'adquisició de materia primera als nostres proveïdors? I els grans clients? Ens pagaran més i millor? I el nostre deute fiscal, desapareixerà del nostre passiu?

NOO!!!! Res no canviarà per nosaltres. Si de debó volem un canvi substancial més val que anem pensant una altra manera de arribar als nostres objectius. Com ja haviem puntualitzat anteriorment en el repàs del nostre balanç de passiu, cal començar pels petits canvis per arribar assolir grans fites: fidelitzem el petit client, intentem saldar els deutes amb els nostres proveïdors més fidels, i de tant en tant fent una ullada a la part superior del balanç per no perdre de vista a aquells que en teoria hi són per millorar el nostre grau de benestar.

Els propers dies farem un repàs als objectius i propostes de les diferents opcions que tenim de cara a la renovació del departament de Direcció de l'empresa. El fer anàlisi és un bon començament per preparar l'evolució econòmica dels propers anys, tan si és per crèixer com si és per no perdre encara més...

2 comentaris:

J ha dit...

Lo millor del debat, lo del follonero
Brutal la cara que va posar el Rajoy.

http://www.youtube.com/watch?v=tGgRfGLS9g0

Lluís ha dit...

Jo evidentment no vaig voler malgastar el meu temps (dilluns passat). Però quan penso que després del primer, hi ha molta gent que s'empassarà un segon...!
Massokes, que són uns massokes!!!!